Tlačová správa z 3. zasadnutia AK

Služby – 2
Audiotext – 1

3. zasadnutie Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu /27.3. 2008/

BRATISLAVA, 27. 3. 2008 sa konalo 3. tohtoročné zasadnutie Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu / ďalej len AK RPR/. AK RPR ako orgán etickej samoregulácie v oblasti reklamy posudzovala 4 sťažnosti na reklamu, či nedošlo k porušeniu Etických zásad reklamnej praxe platnými na území Slovenskej republiky / ďalej len Kódex/. AK RPR na svojom zasadnutí prijala nasledovné rozhodnutia:

Akciová ponuka Chello platinum za 666 Sk s DPH mesačne, zadávateľ UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o.

Sťažnosť  fyzickej osoby sa týka akciovej ponuky Chello platinum za 666 Sk s DPH mesačne. Sťažovateľ až pri rozhovore s predajcom zistil, že ponuka sa týkala len miest  mimo  Bratislavy, čo nebolo  uvedené na internetovej stránke spoločnosti a podľa sťažovateľa je táto reklama zavádzajúca

AK RPR po posúdení všetkých relevantných podkladov dospela hlasovaním k záveru, že sťažnosť nie je opodstatnená a akciová ponuka Chello platinum za 666 Sk s DPH mesačne spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o.  nie je v rozpore s Kódexom.

Ponuka Chello platinum za 666 Sk s DPH mesačne spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. nebola územne obmedzená a bola komunikovaná v intenciách Etického kódexu; v reklame bolo uvedené, že ide o limitovanú edíciu ( týkala sa prvých 3000 zákazníkov) a v podmienkach bol uvedený odkaz na infolinku a Zákaznícke stredisko, kde sa zákazník môže dozvedieť viac informácií týkajúcich sa aj pokrytia danej služby.

Billboardy na Magio v Žiline, zadávateľ:Slovak Telecom,a.s. .

Sťažnosť fyzickej osoby sa týka billboardov spoločnosti Slovak Telekom ,a.s. na Magio v Žiline, na ktorých je tvrdenie „ Už v celej Žiline!“  Podľa sťažovateľa je toto tvrdenie zavádajúce, keďže sťažovateľ dostal informáciu, že v jeho prípade nie je možné danú službu zaviesť z technických dôvodov.

AK RPR po posúdení všetkých relevantných podkladov dospela hlasovaním k záveru, že sťažnosť je opodstatnená a predmetný billboard na službu Magio v Žiline  spoločnosti Slovak Telecom,a.s. je v rozpore s ustanovením bodu  a 4.4. a časti II kódexu.

Tvrdenie, uvedené  na billboarde  „ Už v celej Žiline!“  má zavádzajúci charakter, keďže budí jednoznačný dojem o absolútnej dostupnosti danej služby na celom území mesta Žilina.  Takéto tvrdenie mohlo zaviesť spotrebiteľov.

.

21.5.2020

Raňajky s reklamou: Prečo by značky mali robiť dobro? Je goodvertising iba póza alebo má zmysel aj pre biznis?

Milí priaznivci Raňajok s reklamou,   pozývame Vás na ďalší event zo série...

7.5.2020

BRATISLAVA. Dňa 23. 04. 2020 sa konalo 4. zasadnutie Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu (ďalej len AK RPR). AK RPR ako orgán etickej...